Pages

Tuesday, January 26, 2016

SPECULAAS TRUFFLES

De laatste paar maanden houd ik steeds meer van bakken. Ik houd van desserts en probeer dan ook regelmatig nieuwe recepten uit. Deze keer probeerde ik speculaas truffels. Ze zijn simpel te maken en heerlijk!
Ingrediƫnten voor 20 truffels:
- 1 pak bastognekoeken (260gr)
- 100 gr Philadelphia
- 400 gr witte chocolade
- speculaaskruimels (of andere versiering)
How to:
- verkruimel de speculaas in een food processor
- meng de speculaaskruimels met de philadelphiakaas totdat er een vast deeg onstaat zoals op de foto afgebeeld
- rol het deeg in balletjes
- laat ze 15 minuten in de diepvriezer koelen
- terwijl de balletjes in de diepvriezer zitten, smelt je de witte chocolade au bain marie
- daarna rol je de balletjes in de witte chocolade
- leg ze vervolgens op een bakpapier om er meteen speculaaskruimels over heen te strooien
- als de chocolade afgekoeld is, kan je ze in de vormpjes leggen

En dan nu genieten van deze overheerlijke speculaas truffels! 

3 comments: