Pages

Monday, October 19, 2015

TIPS USA AND CANADA PT. 1

Inmiddels ben ik alweer een paar maanden thuis van Amerika, maar oh wat zou ik graag terug willen. Vandaag zal ik mijn tips over de reis delen. In het eerste deel zal ik het hebben over de algemene tips en de bezienswaardigheden. Later deze week zal ik het hebben over het eten en een aantal hotels. Alle tips zijn ingedeeld per stad dat we bezocht hebben.

Everett
In Everett heb je een outlet dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. In de outlet zijn hele toffe merken te koop voor goede prijzen. Een linkje naar de site met verdere informatie vind je hier.

In de buurt van de outlet bevindt zich een andere shopping mall met winkels zoals Victoria's Secret, Bath & Body Works en Macy's.Website alle andere winkels vind je hier.

Vancouver
In Vancouver valt heel wat te beleven. Om te beginnen heb je de Grouse Mountain. Dit is een berg, dichtbij het centrum van Vancouver. Als je geluk hebt met het weer, heb je een mooi uitzicht over de stad. Bovenop de berg vallen ook nog verschillende activiteiten te doen zoals ziplinen, grizzly bears bekijken, op de windturbine gaan, een beavertail eten en diverse shows bekijken. Voor de shows is de lumberjack show zeker een aanrader!

Een andere touristische attractie die je zeker niet mag missen is het Capilano Suspension Bridge Park. Buiten over de bekende brug lopen, kan je ook een wandeling in de lucht maken en over een cliff lopen. Capilano bevindt zich in de buurt van de Grouse Mountain. Het beste bezoek je dit park in de ochtend.

In Vancouver heb je ook een heel groot park, genaamd Stanley Park. Er zijn verschillende hotspots, je kan dus zelf kiezen waar je wilt stoppen. Het leuke is om dit met de auto of de fiets te doen, je bent helemaal vrij in wat je kan bezoeken en hoelang je op bepaalde plekken wil blijven. Op sommige plaatsen heb je een mooi zicht over de skyline van Vancouver.

Uitzicht vanop de Grouse Mountain

Penticton
Penticton is een handige plaats voor een tussenstop. In de namiddag kan je naar het strand gaan en lekker uitrusten.

Banff
Banff is een klein, maar fijn stadje. Er bevinden zich Hot Springs. Dit is een buiten zwembad, verwarmd tot 40°C. Het beste is om hier tegen openingstijd naar toe te gaan, dan ben je bij de eerste binnen. Verdere informatie vind je hier.

Wanneer je verschillende meren bezoekt vanuit Banff, dan raad ik het aan om in de supermarkt broodjes en beleg te kopen. Dat eten kan je namelijk meenemen en opeten onderweg. Er zijn veel picnickbankjes te vinden. Deze tip geldt ook voor Jasper.

Peyto Lake

Calgary
Neem een bezoekje aan de Lookout Tower bij mooi en helder weer. Bovenop heb je een mooi uitzicht over de Rocky Mountains.

In de buurt van de Lookout Tower is er een modern shoppingcentrum, genaamd The CORE Shopping Centre. Op de bovenste verdieping is er een soort van binnentuin.

Jasper
Voor de autorit van Calgary naar Jasper heb je 2 routes. De ene route is korter en rijd je rond de Rocky Mountains, de tweede route duurt langer, maar je rijd wel door de Rocky Mountains. Ik raad het aan om de langere route door de bergen te nemen, want het uitzicht blijft adembenemend en als je er dan toch bent.

We logeerden in Hinton, een dorpje op zo'n 80 km van Jasper. Moest je ook in Hinton verblijven, ga dan zeker langs de beaver boardwalk om bevers te spotten. Doe deze activiteit 's avonds, want dan heb je de meeste kans om ze te zien. Wij gingen tegen de late namiddag en hebben er gelukkig ééntje kunnen spotten.

Wanneer je langs de weg veel auto's geparkeerd ziet en mensen ziet rondlopen. Overweeg dan om ook te stoppen, want dit wil zeggen dat er in de buurt wilde dieren te spotten zijn. Super leuk, zo hebben wij een wolf, cariboos, rendieren, bokken en beren gezien.


Glacier Skywalk

Whistler
Deze stad staat natuurlijk bekend om de olympische winterspelen van 2010. De hele stad stad in teken van wintersport en de olympische spelen. Er is een plein met o.a. de vlam, de olympische ringen, namen van alle winnaars, etc.

Als je Peak 2 Peak wil bezoeken, ga dan zeker op tijd, want het sluit al rond 16 uur en je hebt best wel wat tijd nodig om boven te geraken en er rond te lopen.

Seattle
Voor Seattle heb ik best wel wat tips. Laten we beginnen met de Ride the Ducks tour. Het vervoersmiddel van deze tour is een amfibieboot. Je rijdt dus zowel op land als op de zee. Daarmee zie je tal van bekende bezienswaardigheden in Seattle. Een echte aanrader!

Houd je van Starbucks? Dan kan je niet naar Seattle gaan zonder een bezoekje te brengen aan de allereerste Starbucks. Bestel lekker een koffie en geniet ervan. Houd er wel rekening mee dat het wachten 30 minuten duurt, maar dat is het helemaal waard!

De Pike Place Market is één van de touristische attracties van Seattle. Je hebt er verschillende kraampjes met eten, bloemen, souvenirs etc. In het begin staat er een viskraam, als deze mannen beginnen te roepen, dan weet je dat ze een vis gaan gooien. Het beste houd je je camera klaar, want voor dat je het weet, vliegt er een vis door de lucht.

In een zijstraatje in de buurt van de Pike Place Market is the Gum Wall. Eigenlijk is het heel vies, maar des te leuker om het te bezoeken. Het is natuurlijk ook tof om zelf kauwgom te kopen en op de muur te plakken, haha.

Als er iets is wat me tegenvalde in Seattle, dan was het wel de Space Needle. Daarom vind ik het beter om je geld te spenderen aan de Columbia Center. Daar heb je uitzicht over de skyline inclusief de Space Needle.

Net naast de Space Needle is het museum van Chihuly, hij is een heel bekende glaskunstenaar. Ik ben niet zo het type dat van musea houdt, maar dit museum had me aangenaam verrast. Het binnengedeelte van het museum is heel donker, al het glaswerk is verlicht en dat geeft zo'n mooi effect wat resulteerde in hele mooie foto's. Zeker het geld waard.

Ook voor shoppen is Seattle zeker de moeite waard.

No comments:

Post a Comment